Valtakunnalliset opaskoulutuspäivät ja Seinäjoen oppaat ry 50 vuotta

Hyvät juhlavieraat

Minulla on ilo ja kunnia tuoda Seinäjoen kaupungin tervehdys. Olen Pasi Kivisaari Seinäjoen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.

Tässä hetkessä on paljon aihetta iloon ja juhlalliseen tunnelmaan. Tätä kaikkea vauhdittaa jo pelkästään tämä paikka, historiallinen hotelli Alman juhlatila, koko tämä upea kokonaisuus. On hienoa, että saamme kuulla Petri Pihlajaniemen puheenvuoron, jossa hän varmasti valottaa tämän paikan niin historiaa, nykyhetkeä kuin mahdollisesti tulevaisuuttakin. Yhtä kaikki, olemme Seinäjoella kovin ylpeitä siitä, mitä tässä paikassa on tapahtunut ja mitä tällä alueella tulee tapahtumaan. Isossa kontekstissa koko tämä asema-alueen kehittäminen on yksi Seinäjoen kaupungin keskeisistä strategiakohteista. Valtava mahdollisuuksien maa.

Kohteen ohella toinen ilonaihe on se, että valtakunnallisten opaskoulutuspäivien ja liittokokouksen tapahtumapaikaksi on valikoitunut juuri Seinäjoen kaupunki. Arvostamme sitä suuresti. Seinäjoki on tapahtumien suurkaupunki ja tänäkin kesänä saimme vastaanottaa eri yhteyksissä kymmeniä tuhansia tapahtumakävijöitä. Kesän jatkumolle on erinomainen asia se, että te olette täällä. Seinäjoen kaupungin puolesta toivon, että olette viihtyneet ja tunteneet olonne tervetulleeksi. Se on meille tärkeää.

Ja tottakai meillä on kovin paikallinenkin syy juhlaan. Seinäjoen Oppaat ry viettää 50-vuotisjuhlavuotta ja sen merkeissä juhlaillallinen ohjelmineen on tyylikkäällä tavalla katettu. Seinäjoen kaupunki on kiitollinen ja ylpeä yhdistyksen toiminnasta, siis toiminnasta, joka on paitsi kotiseututyötä parhaimmillaan, niin myös äärimmäisen arvokasta sivistystyötä, jota tässä ajassa erityisesti tarvitsemme. Kun katsomme vähänkin maailmaa, jossa esiintyy lisääntyvää juurettomuutta, vastakkainasettelua ja levottomuutta, historian tunteminen ja tunnistaminen, sen merkityksellisyys nykypäivään ja tulevaisuuteen auttaa meitä ymmärtämään, ketä me olemme ja mistä me tulemme. Meillä kaikilla on oma tarinamme, kaupungeilla on oma kertomus ja kaiken tämän tietoisuus lisää ymmärrystä itsestämme ja elämästämme, jota elämme.

Seinäjoen oppaiden toiminta on ollut kautta vuosien tärkeää niin kansainvälisille kuin valtakunnallisille vieraillemme, mutta myös paikallisille, Seinäjoen kaupungin asukkaille. Valitettavan usein tahtoo olla niin, että kun riittävän lähellä asuu, ympäröivä maailma muuttuu itsestäänselvyydeksi ja sen merkityksellisyys katoaa. Siksi tarvitsemme oppaita, opastoimintaa, tai vaikkapa Petri Pihlajaniemen kaltaisia visionäärejä, jotka osoittavat sen, mitä kaupungin toimijat eivät näe.

Lämmin kiitos siis, että teette tätä työtä. Niin Seinäjoen Oppaat kuin koko tämä juhlaväki. Kiitos, että autatte löytämään vahvuutemme, Kiitos, että majakan lailla opastatte meitä.

Ja samalla toimitte matkaoppaina eri vierailijaryhmille, teette paikkakuntaa tunnetuksi ja palvelette viihtyisyyttä ja hyvinvointia.

Meidän kaupungissa on melko lennokas slogan, jossa varsin vaatimattomasti kutsumme itseämme avaruuden pääkaupungiksi. Ensi kuulemalta se saattaa kuulostaa pähkähullulta ja suureelliselta, mutta sanoihin kätkeytyy paljon sitä, jota olemme ja jota tahdomme olla.

Meillä on tilaa kaikelle hyvälle. Seinäjoella on tilaa asua ja kasvaa, tilaa yrittää ja menestyä. On tilaa tehdä, ideoida, innovoida ja ajatella. Tilaa kulttuurille, liikunnalle ja harrastuksille. On tilaa toteuttaa itseään, tilaa tavoitella unelmiaan ja tilaa olla rohkea. Ennen kaikkea tilaa on onnistumiselle, onnelle ja hyvälle elämälle.

Mutta erityisesti tilaa historialle, nykyhetkelle ja tulevaisuudelle.

Hyvät ystävät, naiset ja herrat. Näillä sanoilla tahdon Seinäjoen kaupungin puolesta paitsi toivottaa teidät kaikki tervetulleiksi Seinäjoelle, mutta myös onnitella Seinäjoen oppaita 50-vuotisjuhlavuonna ja juhlahetkenä.

Olen yhdistystä muutaman vuoden vanhempi ja voin kokemuksellani sanoa, että viiskymppisenä se elämä vasta alkaa, siihen saakka on lähinnä verrytelty.

Kiitos ja valoisaa tulevaisuutta.

Juhlapuhe 13.10.2023

Montun reunalla

4 huhtikuun, 2024

Päivä oli jo pitkällä. Meitä oli enää neljä ja vilkuilin

Ottaa aivoon

4 huhtikuun, 2024

Moderni yhteiskunta on monella tavalla hyvä asia. Voimme kännykällä etsiä

Ylistaron joulu -lehti

4 huhtikuun, 2024

Ei vuodet kulu, ne kuluttaa. Sanat ovat alavutelaislähtöisen yhtyeen Kolmannen

uhrauksia

Itsenäisyysaaton seurat Lapualla 5.12.

4 huhtikuun, 2024

Arvoisat itsenäisyyspäiväaaton viettäjät (kunnioitetut veteraanit ja lotat), naiset ja herrat

X lastensuojelun perhehoidon päivät 8.–9.11.2023

4 huhtikuun, 2024

Hyvät lastensuojelun perhehoidon päivien viettäjät, naiset ja herrat, minulla on

Seinäjoen kaupunginteatteri 60 vuotta.

4 huhtikuun, 2024

Minulla on ilo ja kunnia tuoda Seinäjoen kaupungin tervehdys juhlavuotta

akateemiset-aidit

Pieni tyttö

4 huhtikuun, 2024

Kävelin koulun pihamaalla ja puheilleni tuli reilun metrin mittainen pieni

Valtakunnalliset opaskoulutuspäivät ja Seinäjoen oppaat ry 50 vuotta

4 huhtikuun, 2024

Hyvät juhlavieraat Minulla on ilo ja kunnia tuoda Seinäjoen kaupungin

Yhtenä iltana

4 huhtikuun, 2024

Huone oli täynnä väkeä. Alkuillan odotus, ensitulosten optimismi ja toiveikkaat

Neljä vuotta

22 maaliskuun, 2023