X lastensuojelun perhehoidon päivät 8.–9.11.2023

Hyvät lastensuojelun perhehoidon päivien viettäjät, naiset ja herrat, minulla on suuri kunnia Seinäjoen kaupungin puolesta tuoda tervehdys iltajuhlaanne. Olen siis Pasi Kivisaari, Seinäjoen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.

Kannan iloa siitä, että näiden kymmenensien päivien tapahtumapaikaksi on valikoitunut juuri Seinäjoen kaupunki. Arvostamme sitä suuresti. Seinäjoki on tapahtumien suurkaupunki ja tänäkin kesänä saimme vastaanottaa eri yhteyksissä kymmeniä tuhansia tapahtumakävijöitä. Niin Provinssin, Tangomarkkinoiden, Vauhtiajojen, Solar Soundien kuin Herättäjuhlien myötä. Kesän jatkumolle on erinomainen asia se, ja suorastaan huipentuma, että te olette täällä. Seinäjoen kaupungin puolesta toivon, että olette viihtyneet ja tunteneet olonne tervetulleeksi. Se on meille tärkeää.

Meidän kaupungissa on melko lennokas slogan, jossa varsin vaatimattomasti kutsumme itseämme avaruuden pääkaupungiksi. Ensi kuulemalta se saattaa kuulostaa pähkähullulta ja suureelliselta, mutta sanoihin kätkeytyy paljon sitä, jota olemme ja jota tahdomme olla.

Meillä on tilaa kaikelle hyvälle. Seinäjoella on tilaa asua ja kasvaa, tilaa yrittää ja menestyä. On tilaa tehdä, ideoida, innovoida ja ajatella. Tilaa kulttuurille, liikunnalle ja harrastuksille. On tilaa toteuttaa itseään, tilaa tavoitella unelmiaan ja tilaa olla rohkea. Ennen kaikkea tilaa on onnistumiselle, onnelle ja hyvälle elämälle.

Lopulta uskon, että teille kaikille, jotka toimitte lastensuojelun perhehoidon parissa, joko suoraan tai välillisesti, tavoite on sama. Meillä kaikilla tulee olla tilaa onnistumiselle, onnelle ja hyvälle elämälle. Ajattelen, että teidän työnne vaikkapa sijais- tai perhekotien vanhempina, lastensuojelun työntekijöinä, työnohjaajina, valmentajina, kokemusasiantuntijoina – sijaishuollossa asuvina tai asuneina, sijaissisaruksina tai syntymävanhempina on sama. Elämässä kuuluu olla mahdollisuus hyvään elämään. Niin, että jokainen tuntee olevansa turvassa, osallinen, arvokas ja rakastettu.

Olen itse luottamustöideni ohella (joita on ollut valtuustopuheenjohtajuuden ohella myös kansanedustajuus), saanut toimia yli 20 vuoden ajan peruskoulun rehtorina. Sitä työtä teen tälläkin hetkellä. Siis maailmassa, joka kohtaa jokaisen suomalaisen ikäluokan kerrallaan. Uskon tunnistavani melko hyvin, mitä yhteiskunnassa tapahtuu ja mitä perheissä tapahtuu. Väitän myös rohkeasti niin, että iso kuva on myönteinen. Suurin osa lapsista ja perheistä voi hyvin, meillä on valtava määrä lapsia ja nuoria, jotka ovat upealla kasvun tiellä ja heitä odottaa täysinäinen ja onnellinen elämä. Myös vanhemmuuden osalta on sama asia. Meillä on hienoja äitejä ja isiä, jotka tekevät päivittäin vanhemmuuden sankaritekoja.

Mutta. Koska elämä on harvoin pelkästään vaaleanpunaista tarinaa, me kaikki täällä tiedämme, että rikkinäisyys, osattomuus, syrjäytyminen, väkivalta, päihteet, juurettomuus ja rakkaudettomuus ovat valitettava osa suomalaista yhteiskuntaa. Siis elämä, jossa traagisuus on läsnä enemmän kuin toivo tai turva.

Siksi kiitän suuresti, että te olette olemassa. Kiitän suuresti siitä, että tähän tapahtumaan osallistuvat henkilöt tekevät merkityksellistä ja tärkeää työtä silloin, kun toivoa ja turvaa tarvitaan. Kannatte yhteiskuntavastuuta, jonka merkitys saattaa olla ratkaiseva. Yhdenkin ihmisen välittäminen tai rinnalla kulkeminen voivat muuttaa kaiken tai kantaa läpi elämän.

Kiitos siitä, että teette kaikkea tätä.

Myös Seinäjoen kaupunki pyrkii olemaan hyvän puolella. Niin, että kaikilla on tilaa onnistumiselle, onnelle ja hyvälle elämälle.

Kaupunkiamme ympäröi eteläpohjalainen avara maisema, lakeus. Se on osa mielenmaisemaamme. Se on osa juuriamme, osa identiteettiämme. Vaikka eteläpohjalaisuuteen välillä liitetään uho ja heimoylpeys, on siinä myös puolensa. Meille juuri juuret, tietoisuus siitä keitä olemme ja mistä tulemme, on tärkeää. Lopulta se myös vastaa kysymykseen, missä on kotini, ja kuka minä olen.

Hyvät ystävät. Lyhyesti tästä areenasta. Kun tarvitsemme tilat ja puitteet mini- tai megatapahtumaan, vastaus on Seinäjoki Areena. Vuosien varrella Areenassa on leivottu maahamme uusia puoluejohtajia, kruunattu loistokkaita tangokuninkaallisia ja järjestetty onnistuneita yritysjuhlia – unohtamatta tuhansia pieniä kokouksia. A- ja B- hallin tilat yhdessä tai erikseen muodostavat kokonaisuuden, missä on hyvä järjestää esimerkiksi messut, seminaarit, juhlat, liikuntaturnaukset tai konsertit. Tapahtuma-alustaa on noin 13 000 neliötä. 

Juuri nyt me olemme täällä ja se on suuri ilo. Seinäjoen kaupungin puolesta toivon teille jokaiselle, mitä parhainta iltaa. Sitä varmasti vauhdittaa Seinäjoki-Areenan juhlavat puitteet, tasokas ohjelma ja erinomainen seura.

Lämmin kiitos. Yhdessä olemme enemmän.

Montun reunalla

4 huhtikuun, 2024

Päivä oli jo pitkällä. Meitä oli enää neljä ja vilkuilin

Ottaa aivoon

4 huhtikuun, 2024

Moderni yhteiskunta on monella tavalla hyvä asia. Voimme kännykällä etsiä

Ylistaron joulu -lehti

4 huhtikuun, 2024

Ei vuodet kulu, ne kuluttaa. Sanat ovat alavutelaislähtöisen yhtyeen Kolmannen

uhrauksia

Itsenäisyysaaton seurat Lapualla 5.12.

4 huhtikuun, 2024

Arvoisat itsenäisyyspäiväaaton viettäjät (kunnioitetut veteraanit ja lotat), naiset ja herrat

X lastensuojelun perhehoidon päivät 8.–9.11.2023

4 huhtikuun, 2024

Hyvät lastensuojelun perhehoidon päivien viettäjät, naiset ja herrat, minulla on

Seinäjoen kaupunginteatteri 60 vuotta.

4 huhtikuun, 2024

Minulla on ilo ja kunnia tuoda Seinäjoen kaupungin tervehdys juhlavuotta

akateemiset-aidit

Pieni tyttö

4 huhtikuun, 2024

Kävelin koulun pihamaalla ja puheilleni tuli reilun metrin mittainen pieni

Valtakunnalliset opaskoulutuspäivät ja Seinäjoen oppaat ry 50 vuotta

4 huhtikuun, 2024

Hyvät juhlavieraat Minulla on ilo ja kunnia tuoda Seinäjoen kaupungin

Yhtenä iltana

4 huhtikuun, 2024

Huone oli täynnä väkeä. Alkuillan odotus, ensitulosten optimismi ja toiveikkaat

Neljä vuotta

22 maaliskuun, 2023